Lagere school

Hieronder vindt u alle mogelijke activiteiten die u met uw lagere school kan komen beleven bij The Outsider Vlaamse Ardennen. 

De kwartdagactiviteiten hebben een tijdsduur van anderhalf uur. Hiervan kan u vier activiteiten selecteren om een volledige dag te vullen. U kan ook kiezen voor twee halve dagactiviteiten of één halve dag activiteit en twee kwartdagactiviteiten. 

Wanneer u een halve dag op avontuur wil komen kan u kiezen uit één halve dag activiteit of twee kwartdag activiteiten. 

Contact

                                                                                       Kwartdagactiviteiten

Kidsmoeras

We banen ons een weg doorheen de jungle van takken, vijvertjes en poelen. We doorkruisen het moeras over paaltjes, klauteren doorheen een net, overmeesteren een kabel … en hopelijk komen we droog aan!

Meer info

Blote voetenpad en Speleotempel

Voel met je voeten de bijzondere prikkels van het lopen op verschillende ondergronden, zoals kiezel, zand, boomschors, water en modder... en geniet met al je zintuigen van deze verloren gegane ervaring.

Meer info

Estafettes

Een keur aan leuke proefjes wacht ons bij de estafettes, zoals het bierbaklopen en het zaklopen. We vormen 2 groepjes en voeren een spannende strijd tegen mekaar. 

Meer info

Mega SUP

We wagen ons, met onze zwemvest, op het donkmeer door middel van een mega SUP. SUP staat voor stand up peddeling. Maar uiteraard kan je dit ook zittend doen. 

Meer info

Waterski fun

Wie droomde ervan om al eens achter een boot te hangen? Hier kan dit, maar dan wel zonder boot. We laten ons met de 2.0 kabel op en weer trekken op grote opblaaskussens

Meer info

Lage Tarzans

Net zoals Tarzan zich met lianen door de jungle voortslingerde, zo slingeren wij ons tussen de moerasbomen.

Meer info

Moerasparcours

De moeraspiste is een super avontuurlijke tocht doorheen het moeras; we overwinnen allerlei verrassende uitdagingen die we op ons pad vinden, zoals wiebelende bruggetjes, paaltjes, netten, enz.

Meer info

Pedalo oriëntatie

Door middel van pedalo’s gaan we in kleine groepjes op het water. Tijdens de tocht zal er een oriëntatietocht gehouden worden.

Meer info

Klimtoren Blue Diamond

Onze spectaculaire touwentoren de ’Blue Diamond’ heeft verschillende hoogte niveaus. Het is een 15 meter hoge, stalen constructie, met 3 verdiepingen, waar klimmers en klauteraars van alle niveaus hun grenzen kunnen verkennen. 

BELANGRIJK: Enkel toegankelijk voor kids vanaf 1m50

Meer info

Kliminitiatie

Na de nodige basisuitleg over klimgordels, knopen en beveiliging, wagen we ons op de klimmuur. We beginnen door te traverseren over de klimmuur om dan daarna ons te wagen aan de beveiligde routes.

Meer info

Kajakinitiatie

Na een goed uitleg van de monitor op het droge wagen we ons per 2 of 3 in een kajak op het donkmeer. Daar zal van plaats naar plaats worden gevaren om telkens een nieuwe techniek te leren van het kajakken.

Meer info

Hoge Tarzans

In het bos wachten ons de hoge tarzans, een super jungleparkoers! We slingeren ons net zoals Tarzan, aan de tyroliennes, hoog tussen de bomen, van platform naar platform. Aaaaaaiiiiiiii…

Meer info

Halve dag activiteiten

Teamtocht

Via het mooi aangelegde pad rond de donkvijver doorkruisen we de natuur. Daarin vinden we allerlei leuke proeven waarbij een goede teamgeest vereist is.

Meer info

Waterskiinitiatie

Nadat we ons waterkledij hebben aangetrokken begeven we ons naar de kabel. Daar starten we aan onze initiatiekabel met een kneeboard. Wie daar tot het einde geraakt mag zich aan onze grote kabelbaan wagen.

Meer info