Bij deze activiteiten bieden onze enthousiaste monitoren een helpende hand.

ACTIE

Fietsen

Ons domein is gelegen vlak naast Oudenaarde in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Met een fiets kan je genieten van alle pracht en praal die de fauna en flora je hier te bieden hebben en tegelijk je sportiefste beentje voor zetten! 1456236609_stopwatch2  1/2 dag

  • De stadsfiets is een fiets zonder versnellingen, zonder helm. Perfect geschikt voor een tocht door de vlakke Scheldevallei. (50 stuks ter beschikking) 1456258685_Low_signal  10 jaar                                          1456236603_piggy-bank2  €12
  • De elektrische fiets laat je toe om met minimale inspanning de Vlaamse Ardennen te ontdekken. Trappen is nog steeds nodig bij deze fiets, maar je haalt maximale ontspanning uit weinig inspanning! (2 stuks ter beschikking) 1456258685_Low_signal  volwassen                                  1456236603_piggy-bank2   €30
  • De bakfiets, een leuke manier om, max. 2, kindjes mee te nemen op je tocht! (1 ter beschikking) 1456258685_Low_signal  volwassen                                   1456236603_piggy-bank2   €30

1456236600_handicap_wheelchair_disable  Wij hebben een buddybike en E-bikes ter beschikking, op deze manier kunnen personen met een beperking, mits vergezeld door een goede fietser, genieten van een fietstocht door de Vlaamse Ardennen.

Mountainbike2

Laser battle

Arrow
Arrow
Slider

Dit gloednieuwe spel komt rechtstreeks uit Australië en geeft je het gevoel in een real-time actiespel terecht te komen!  Voorzien van verschillende realistische wapens die accuraat kunnen mikken tot 200 meter strijden 2 ploegen tegen elkaar. Maar geen paniek, er worden enkel pijnloze infraroodstralen afgevuurd!  Door de geluidseffecten weet je precies wanneer je onder vuur wordt genomen. Eens je levens op zijn wordt verder spelen onmogelijk. Maar maak je geen zorgen, door even voorbij je eigen kamp te lopen krijg je weer extra levens. Niveau_4 Laser Vanaf 7 jaar Sessies van 2.5u vooraf te reserveren: Voormiddag:   10u00-12u30 Namiddag:       14u00-16u30 17u00-19u30 Avond:             19u30-21u30 (alleen in de zomermaanden) €30 pp (min 10 betalende deelnemers) Sportieve kledij die nat en vuil mag worden, schoenen met een goede grip. Reserve kledij en handdoek. Check ook de website van de Laser Battle .

Vlottentocht

Het team krijgt een pakket basismaterialen ter beschikking, zoals tonnen, touwen en balken om zijn eigen vlot te bouwen.  Overleg en samenwerking zijn noodzakelijk om tot een vaarbaar resultaat te komen! Wanneer je vlot gesjord is, varen we het water op voor een spetterende race naar het eiland. Waterspelletjes zorgen verder voor een dolle dag! niveau_3 Vanaf 12 jaar 2 u30 €15 per persoon + begeleidende monitor €180 (1 voor max. 25 deelnemers) Sportieve kledij die nat mag worden, schoenen met goede grip die nat mogen worden. Reservekledij, handdoek. Per vlot kan 1 persoon met een beperking deelnemen aan de activiteit.

Arrow
Arrow
Slider

Muurklimmen

Arrow
Arrow
Slider

De monitor leert je alles over klimgrepen, gordels, knopen en beveiliging. We beschikken over een indoor klimtoren met een hoogte van 8m en een outdoor toren met een hoogte van 9m. Beveiligd door onze gordel en leeflijn zoeken we ons een weg naar boven. Beroep doen op je eigen kracht en behendigheid om hoger en hoger te geraken…sensationeel! Niveau_4 Z Vanaf 6 jaar 2u €15 pp + prijs van de begeleidende monitor €180 (1 voor max. 25 deelnemers) Sportieve kledij en schoenen met goede grip. De Klimclub Oudenaarde heeft zijn basis trouwens bij ons aan de Donkvijver.

Aqua deathride

Via een smalle touwladder klim je  naar de top van de 9m hoge klimtoren, daar wacht je de spectaculaire deathride over de Donkvijver tot de landingsplaats op het eiland. Even aarzelen op de rand maar dan bezorgt de kick van de afsprong je een sensationele ervaring! Als afronding rest ons de vraag hoe we terug aan de overkant geraken, wat denk je van een kajaktaxi?  Niveau_4 Z Vanaf 12 jaar 2u30 – 3u € 15 pp + begeleidende monitor: €180 (1 voor max. 25 deelnemers) Sportieve kledij die nat mag worden, schoenen met goede grip die nat mogen worden, reservekledij, handdoek.

Arrow
Arrow
Slider

Blue Diamond en natte teambuilders

Blue Diamond4

Deze spectaculaire klimtoren  is meer dan pure sensatie.  De  touwenpiste is toegankelijk voor iedereen. Iemand die niet echt houdt van hoogte kan ervoor kiezen om op het onderste circuit te blijven en kan zichzelf het gevoel van klimmen en klauteren toch eigen maken.   En tegelijk kan de echte waaghals zich vastbijten in de klimtouwen en zijn eigen grenzen nog net iets meer verleggen. . Over, door en langs touwen baan je je eigen weg naar de top! Beginnend bij het laagste niveau, bouw je geleidelijk aan vertrouwen op om je hoger en hoger te wagen. Zo overwin je uiteindelijk niet alleen de piste maar ook jezelf. De monitor staat in voor de veiligheid en coacht de groep. Een waterpoel in het bos, overbrugd door  paaltjes, planken, een touwenbrug,…dat is wat ons wacht bij de natte teambuilders! Samen zoeken we naar een oplossing om de opdracht die de monitor ons geeft, te volbrengen, en liefst zonder natte voeten… Een super uitdaging die samenwerking en overleg vereist!   niveau_2_Z Vanaf 12 jaar 3u € 15 pp + begeleidende monitor: € 180 (1 voor max. 25 deelnemers) Sportieve kledij die nat mag worden, schoenen met goede grip die nat mogen worden, reservekledij, handdoek.

De teambuilders

Bij deze teambuilding, ontdekken we een hindernissenparcours, dat ons van de ene uitdaging naar de andere leidt. Zo overwinnen we de schuine wand, de twin walk en de shuffle run. We proberen over de balk te geraken zonder de grond te raken, de zwever te bedwingen, de opdracht van het spinnenweb en de brancard tot een goed einde te brengen. Maar ook een waterpoel in het bos, overbrugd door paaltjes, planken en een touwenbrug staat ons te wachten tijdens deze tocht. Samen zoeken we naar een oplossing om de opdracht die de monitor ons geeft, te volbrengen, en liefst zonder natte voeten. niveau_2_Z Vanaf 12 jaar 3u € 15 per persoon + begeleidende monitor: € 180 (1 voor max. 25 deelnemers) Sportieve kledij die nat mag worden, schoenen met goede grip die nat mogen worden, reservekledij, handdoek.

Arrow
Arrow
Slider

Via Ferrata & deathride-moerasparcours

Arrow
Arrow
Slider

Onze Via Ferrata is gebouwd rondom de 9 meter hoge toren.  Als evenwichtskunstenaars klim je zijwaarts de toren op, en zoek je een weg naar boven langs de verschillende voetsteunen  en handgrepen.  Eénmaal je boven de Via Ferrata bent, glij je via een touw opnieuw naar beneden. Deze deathride doet je bij de afsprong misschien even aarzelen, maar daarna geeft de versnelling je echt wel extra adrenaline!   De avontuurlijke verkenning van onze moeraspiste is een unieke ervaring. We banen onze weg over een wiegelbrugje, via paaltjes en zo geraken we door het woelige moeras via allerlei uitdagende hindernissen. Een helpende hand zal hier en daar nodig zijn om de hindernissen te overwinnen!  Hopelijk komen we droog aan! Niveau_4 Z Vanaf 12 jaar 2u30 -3u00 € 15 pp + begeleidende monitor: €180 (1 voor max. 25 deelnemers) Sportieve kledij die nat mag worden, schoenen met goede grip die nat mogen worden, reservekledij, handdoek.

Teamtocht rond de Donk

Bij deze avontuurlijke tocht verkennen we de Donk en zijn omgeving als team.  Op onze weg vinden we bruggen, overwinnen we de vertrouwensval, proberen we de slinger te bedwingen, beantwoorden we de uitdaging van de tafels, etc. Zonder overleg en samenwerking kan men de proeven nooit tot een goed einde brengen!  Zo wordt een groep mensen verplicht een team te vormen als ze willen slagen! En uiteraard is er dan ook de kick van de overwinning! niveau_1 Vanaf 12 jaar 3u €15 pp + begeleidende monitor: €180 (1 voor max. 25 deelnemers) Sportieve kledij die nat mag worden, schoenen met goede grip die nat mogen worden, reservekledij, handdoek. Geanimeerde wandeling van ongeveer 3,5 km op een verhard pad met tussenin team opdrachten. Personen met een verminderde mobiliteit kunnen met de groep mee in de rolstoel en kunnen aan een aantal proeven deelnemen. Blinden en slechtzienden kunnen het merendeel van de proeven afleggen.

Teambuilders2

SFEER 

Bolletra

Zin in puur volksvermaak? Wil je één van de plaatselijke volksspelen van weleer ontdekken? Bij ons vind je een heuse bolletrabaan: gegarandeerd plezier voor jong en oud. Bij een groepsspel als bolletra wordt iedereen betrokken, waardoor dit spel ideaal is voor een teambuildingactiviteit. Voor de bierliefhebbers kan dit zelf gepaard met een bierproeverij. Bolletra doet wat denken aan het alom bekende jeu de boules. Met behulp van grote bolle schijven (bollen) moet je zo dicht mogelijk bij de stake (rond merkpunt in een cirkel) proberen te eindigen. Eerst tracht de verdedigende ploeg haar bollen zo dicht mogelijk bij de stake te rollen. Daarna probeert de aanvallende ploeg haar eigen bollen dichter bij het doel te brengen, dit tussen de bollen van de tegenstander. Dit doet ze door gebruik te maken van de ronding van de baan. De ploeg met het meeste aantal bollen dicht bij de stake wint het spel. niveau_1_Z Alle leeftijden 1u €200.00 voor 1u (20L bier inbegrepen)  / €50.00 voor 1u (dranken volgens verbruik) Schoenen zonder hakken Combinaties met een heerlijke maaltijd en drank zijn zeker ook mogelijk! (www.dendronk.be) (Er worden geen eigen dranken toegestaan)

Bolletra2
Arrow
Arrow
Slider

Aperitiefshooting

Deze ludieke activiteit is een combinatie van verschillende schietproeven zoals  karabijnschieten, blaaspijpschieten, katapultschieten, elastiekschieten, boogschieten. De opdrachten gaan door in onze leuke shooting carrousel. Bij iedere opdracht krijg je eerst een bondige uitleg over de veiligheid en de techniek. Daarna kunnen de deelnemers alles even uitproberen. Hierbij wordt de score nauwkeurig genoteerd zodat de winnaar op het einde bekend is. Terwijl de vrienden aan het schieten zijn, kunnen de andere deelnemers rustig aan de bar genieten van een aperitiefje (1 aperitief per persoon is inbegrepen). Na de aperitief shooting, kan je eventueel gezellig nagenieten, in onze taverne of op het terras, met zicht op de Donkvijver. Voor de openingsuren van de taverne: www.dendronk.be niveau_2_aperitief-2 Vanaf 12 jaar Sessies van 2 u en is vooraf te reserveren: Voormiddag:  11u00 -13u00 Namiddag:     13u30 -15u30 16u00 -18u00 Avond:            18u30 – 20u30 € 20 pp (min. 15  betalende deelnemers) Stevige schoenen De toegang tot de shooting carroussel is een deel verhard en dus toegankelijk met de rolstoel mits hulp van de groep. De schietproeven op zich zijn mogelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

Volkssportencarrousel

Terug naar de tijd van toen… Op onze prachtige locatie aan de Donkvijver bieden we een selectie aan ludieke volksspelen. Wie kent nog de trekbiljart, de sjoelbak, balletje lift of de toptafel? Met een lekker stuk taart en een koffie, wordt dat een moment om van te genieten! Aantal deelnemers: Min. 15 – max. 30 1456258685_Low_signal  Voor iedereen   1456236603_piggy-bank2€ 15  pp (1 koffie en 1 stuk taart inbegrepen)

Arrow
Arrow
Slider

STADSSPELEN

DSC_9861-luchtfoto

Spy on the move

Bij een transport zijn 2 gevaarlijke spionnen ontsnapt. Gezien ze een bedreiging vormen voor de bewoners van de stad, dienen ze zo vlug mogelijk gevangen te worden en wel binnen de opgegeven tijd!Tijdens dit waanzinnige stadsspel worden de deelnemers ingedeeld in groepjes van 4 à 5 personen.  Elk groepje krijgt een stadsplan, met een afgebakend territorium waarbinnen ze de spionnen moeten vinden. De coördinaten van de locatie van de spionnen, worden eerst na 10 minuten, vervolgens na 9 minuten, dan 8,7,6… doorgeseind naar alle groepjes.  Maar de spionnen beschikken ook telkens over de coördinaten van de speurders. Het staat de groepjes vrij al dan niet samen te werken in hun speurtocht naar de gevaarlijke gangsters. niveau_3_Z Volwassenen 3 uren €27 pp (monitor inbegrepen – min. 15 betalende deelnemers) Vrijetijdskledij en stevige wandelschoenen

Stad der Edelen

Bij deze originele stadsverkenning waarbij avontuur, recreatie, cultuur en gastronomie in elkaar verweven zijn, verwelkomen we de groep in het historisch centrum van Oudenaarde. Tijdens dit stadsspel zoeken de deelnemers in kleine sub-groepjes aan de hand van  een roadbook hun weg  door de stad.  Onderweg wordt hun intellect, oriëntatie-vermogen, zin voor avontuur en parate kennis op de rooster gelegd! Kortom, dit stadsspel is een speelse ontdekking van een prachtige stad . Onze monitoren zorgen voor de begeleiding, roadbooks en materiaal.  Op het einde duiden we graag de overwinnaars aan!  niveau_2_Z Volwassenen 3 uren € 27 pp (monitor inbegrepen – min. 15 betalende deelnemers) Vrijetijdskledij en stevige wandelschoenen

stadsspel